torsdag 11 augusti 2011

fortsätter...

Har möjlighet just nu att jobba med det här. Idéerna trillar in och uppslagen trillar fram och tillbaka. Kommer inte kunna hålla kvar koncentrationen mer än till dagens slut. Ty ikväll är lilla familjen samlad igen och då finns det inte space nog att konstnärligt arbeta längre. Anställningen på HDK kräver sitt dessutom. Så hej vad det går nu då tills nästa gång.
Metod just idag har, förutom att jag skrivit ner och småskissat mina tankar och idéer på papper, gått ut på att slå på diverse ord som har med motstånd att göra. Därefter se vad som kommer upp på Google.Jag fick upp en heldel  svenska naziorganisationer. Det känns ju asnice att läsa vad som skrivs på patriot.nu. Jag tänker INTE länka dit. Men väl citera innehåll:

"Motståndsrörelsen kämpar för det svenska folkets överlevnad – dess territoriella, kulturella och rasliga integritet. Men Motståndsrörelsen är också en nationalsocialistisk organisation, inte en snävt nationalistisk organisation, utan strävar i det stora för den ariska rasens bästa och den nationalsocialistiska universella världsåskådningens seger, även om vi som svenskar för kampen på ett nationellt plan och ur ett nationellt perspektiv.
   Alla människor av ariskt europeiskt ursprung, dvs. de som kan bedömas vara medlemmar av den vita rasen, är välkomna som medlemmar, så länge de inte verkar för främmande (utomnordiska) intressen eller ideal.
   Motståndsrörelsen anser att Norden är den nordiska rasens exklusiva territorium, även om vi av pragmatiska skäl kan acceptera en begränsad assimilation av ickenordiska vita raselement.
Om en person är av främmande ras, eller av blandras kan vi acceptera denne som stödmedlem, under förutsättning att denna person i sitt leverne följer grundläggande nationalsocialistiska principer."

När jag läser på deras sida undrar jag hela tiden vem som är den godtyckliga bedömaren. Den vite MANNEN?


Sedan fortsätter jag på min sökning och hittar det här:

"Kyss mig" mötte motstånd

"En kärlekshistoria om två ganska vanliga kvinnor i trettioårsåldern som blir blixtförälskade i varandra trots att allt i deras omgivning talar mot det.

Med tanke på att många på senare år har efterlyst kvinnliga berättelser och kvinnliga berättare inom svensk film skulle man kunna tänka sig att ett sådant projekt möttes av idel glada tillrop och uppmuntran från stödgivare och finansiärer. Men att göra ”Kyss mig” var en tuff resa enligt filmens producent Josefine Tengblad, trots att man, menar hon, arbetade med en kärlekshistoria som inte tidigare skildrats i svensk film. "

Läs allt på Filmnyheterna 

Och så det här då:

motstånd

Definition från Wiktionary, den fria ordlistan.
Hoppa till: navigering, sök
Wikipedia-logo.png
Wikipedia har en artikel om:
motstånd

Svenska [redigera]

Substantiv [redigera]

Böjningar av motstånd  Singular Plural
neutrum Obestämd Bestämd Obestämd Bestämd
Nominativ motstånd motståndet motstånd motstånden
Genitiv motstånds motståndets motstånds motståndens
motstånd
  1. aktiva försök att motverka någon eller något
    Om ni försöker riva vårt hus kommer vi göra motstånd till sista sekunden!





  2. det att människor ogärna tar till sig nya tankesätt
    Det finns fortfarande stort motstånd mot såväl homovigslar som polygami.





  3. (fysik) resistans, en storhet med enheten ohm





  4. (fysik) resistor, en elektrisk komponent





Betyder det här att jag ska jobba med HBTQ och Nazism?
Men så hittade jag det här inlägget som svar på att 

"Hbt-kompetensen bland lärare måste förbättras


"SFQ och LR Stud tror inte att ett neutralt förhållningssätt eller en jämställd och demokratisk grundinställning räcker för att nå en inkluderande skola. Först måste vi säkerställa att lärare får hbt-kompetens, grundläggande kunskaper om diskrimineringslagstiftning och normkritiska perspektiv, som ett obligatoriskt moment i lärarutbildningen och som obligatorisk fortbildning." Det skriver SANNA NILSSON, vice förbundsordförande Sveriges Förenade HBTQ-studenter, och JENNY LÖFBERG, ordförande Lärarnas Riksförbunds Studerandeförening."

Jag här är en härlig kommentar från en prästvigd människa:

#Många HBT-personer kommer att må sämre oavsett vilken norm som samhället har. Det har att göra med alla människors alldeles egen nedärvda norm som finns i människans sedan tidernas begynnelse och som kallas den "naturliga lagen". Det har också att göra med att det ofta finns en problematik med den sexuella preferensen. Fast man kan ju alltid försöka t ex genom att göra samhället "sexuellt neutralt" t ex genom förslaget om offentliga toaletter så att transpersoner slipper välja(!) och att lära barnen fr o m förskolan de ny normerna om det goda med ett gränslöst beteende på det sexuella området . Den nya normen är ”Allt som inte skadar dig eller din partner är inte fel”, vilket betyder att princip alla normer är avskaffade eller snarare att nya normar kan uppträda beroende på ett allmämt tyckande. Man kan också tillägga ”Om du ändå mår dåligt beror det på samhällets attityd” alltså är lösningen alla i samhället ska fås att tänka på ett annat sätt. Den som tycker annorlunda får det hett om öronen och tvingas till tystnad för att inte ses som en idiot och förtryckare.
Det goda med en norm är att man kan känna sig trygg i den man är och det är viktigt även för de 95% av befolkningen som har gemensam "norm". Nu tar man bort denna trygghet för att några procent befolkningen förhoppningsvis ska må "bättre". Det är en utveckling som kommer att skada mer än att hjälpa, är min övertygelse.
För mig personligen får denna fråga svåra konsekvenser eftersom min övertygelse är att vissa handlingar skadar oss och att det inte sällan finns en bakomliggande problematik med vissa sexuella beteenden. (Läs gärna psykologers m fl rapporter i detta ämne innan alla dessa uppgifter tas bort från media). Jag är prästvigd och vet att det finns många behöver få all hjälp och stöd eftersom de själva inser att deras handlingar skadar dem. Men att få ett jobb i en kyrka med de värderingar som tidigare byggt upp vår nation och vår omvärld innebär det att man inte passar in och är en belastning för församlingen. Kärlek skall alltid uppmuntras med det finns gränser på det sexuella området om vi och samhället ska utvecklas i rätt riktning. För mig verkar det vara kört och jag får nog lämna prästyrket, ja så är utvecklingen i samhället. HBT-rörelsen är bara att gratulera och den ensidiga debatten lär fortsätta i många år till."
Betyder det här att jag ska jobba med HBTQ Nazism och religion?
Over and out....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar